Magyarország legtehetségesebb sminktetoválóit keressük!

Kedves Sminktetováló Kolleganő!

Kíváncsiak vagyunk Rád! Hisszük és tudjuk, hogy hazánk tele van tehetséges és művészi hajlamú sminktetoválókkal! Mutasd meg tehetségedet és ügyességedet! Jelentkezz az I LOVE PMU Sminktetováló Versenyre és a hírnév mellett nyerd meg az értékes ajándékokat!

 

Miért érdemes benevezned?

 • mert fantasztikus lehetőség, hogy bebikázd a karriered
 • mert ha tehetséges vagy, akkor azt hadd tudja meg a sminktetováló világ
 • mert mi, szervezők biztosak vagyunk benne, hogy egy versenyen való részvétel jó fejlődési lehetőség
 • mert a verseny latexen történik, azaz a „vendéged” könnyen kezelhető lesz és nem kell attól tartanod, hogy Neked véletlenül előnytelenebb bőr jut, mint a többi versenyzőnek
 • mert manapság már annyiféle szép munkát lehet készíteni, hogy nyugodtan felvállalhatod a Te stílusodat
 • mert értékes nyereményeket nyerhetsz, amelyek tovább segítik a fejlődésed
 • mert ha most még nem érzed biztosnak a tudásod, novemberig bőven van időd felkészülni
 • mert a versenyzés teljesen tiszta keretek között zajlik, zárt teremben.

Koncepció

A sminktetováló verseny az I LOVE PMU szeminárium keretein belül kerül megrendezésre 4 kategóriában.  A versenyzők latexre nyomtatott női arcon készítik el a sminktetoválást. Minden versenyző ugyanazt az arcot kapja, ezért mindenki egyenlő esélyekkel indul.

Verseny kategóriák

I. Gépi szálazott szemöldök 

II. Microblading szemöldök 

III. Soft Powder szemöldök

IV. 3D ajaksatír 

Időpont és helyszín

Helyszín: Expo Congress Hotel, 1101 Budapest X. kerület, Expo tér 2.

A verseny időpontja: 2019. november 22.  8:00-10:00

Eredményhirdetés és díjátadó: 17:30 – 18:30

Részvételi feltételek: sminktetováló végzettség és a nevezési díj (10.000 Ft/kategória) befizetése.

Amit nyerhetsz:

1,5 Millió Ft összértékű nyeremény kerül kiosztásra!

A Sminktetováló Bajnokság minden versenyzője emléklapot kap, a dobogósok kupát és oklevelet is.

Mind a négy kategóriában,

az első helyezett nyereménye: Alexandra Best of Pigment csomag, 100e Ft értékű Alexandra Academy tanfolyamra beváltható kupon, 5 db 5 ml-es utóápoló krém.

a második helyezett nyereménye: 50e Ft értékű Alexandra termék összeállítás, 50e Ft értékű Alexandra Academy tanfolyamra beváltható kupon, 5 db 5 ml-es utóápoló krém.

a harmadik helyezett nyereménye: 25e Ft értékű Alexandra termékösszeállítás, 25e Ft értékű Alexandra Academy tanfolyamra beváltható kupon, 5 db 5 ml-es utóápoló krém.

A  szakmai zsűrin kívül közönségszavazatos nyertes is kiválasztásra kerül, akinek a jutalma: 1 db Brill sminktetováló gép!

Versenykiírás

Kritériumok: a latexre nyomtatott női arcra az arc adottságaihoz és a versenykategóriához illeszkedő sminktetoválást kell elkészíteni. A versenyzőre van bízva, hogy természetesebb vagy karakteresebb sminktetoválást készít a választott kategóriában. A sminktetováláshoz használatos színek kiválasztása ennek megfelelően a versenyző feladata. A versenyző munkája akkor értékelhető, ha az adott terület sminktetoválását elvégezte, azaz páros terület esetén mind a 2 oldalt elkészítette. A versenyidő: 120 perc.

Lehetőség van 2 versenyszámban is indulni, azonban ebben az esetben is csak 120 perc áll rendelkezésre. Két versenyszám esetén mind a két munka ugyanarra a latexarcra készül.

Versenykategóriák:

Microblading szemöldöktetoválás:

A latexlapra egy szemöldökpár elkészítése a microblading szemöldöktetoválás módszerével. Szabadon választható, hogy a szálak milyen tűcsoporttal készülnek. Az előrajzolás, tervezés, szimmetria kialakítása szintén a feladat részét képezi. Szemöldöksablon használata tilos az előrajzolás során! A versenyzőnek 120 perc áll rendelkezésére, hogy mindkét szemöldököt elkészítse. A szálak közötti lágy satírozás a realisztikus hatás fokozására megengedett.

Soft Powder szemöldöktetoválás

A latexlapra egy szemöldökpár elkészítése a soft powder/ombre/púderes szemöldöktetoválás módszerével. Szabadon választható, hogy a színátmenet elhelyezkedése és erőssége. Az előrajzolás, tervezés, szimmetria kialakítása szintén a feladat részét képezi. Szemöldöksablon használata tilos az előrajzolás során!  A versenyzőnek 120 perc áll rendelkezésére, hogy mindkét szemöldököt elkészítse.  Szabadon választható, hogy a színátmenet elhelyezkedése és erőssége.

3D ajaksatírozás

A latexlapra 3D szájsatírozás elkészítése gépi módszerrel. A 3D hatásnak látszódnia kell az elkészült munkán, hogy a száj optikailag teltebbnek látszódjon. A versenyzőre van bízva, hogy a munkához hány színt használ. Szájsablon használata tilos az előrajzolás során! A tű vagy tűcsoportok szabadon válaszhatóak. A versenyzőnek 120 perc áll rendelkezésre, hogy elkészítse munkáját.

 

Jelentkezés menete:

A versenyre jelentkezni a választott kategóriának megfelelő technikával készített munkafotóval lehet, amit az academy@alexandra-academy.com e-mail címre kell beküldeni 2019. nov. 10-ig!  (legalább 3 fotó szükséges, ami lehet elő modellen vagy gumilapon elkészített munka). A versenyre való bejutásról  8 munkanapon belül tájékoztatunk és csak ezt követően kérjük a 10.000 Ft nevezési díj befizetését (ennek menetéről tájékoztatunk a nevezésed elfogadásakor).

Részvételi feltételek:

A sminktetováló versenyen oklevéllel igazolt sminktetoválók vehetnek részt, kivéve oktatók! A nevezési díj befizetésével a résztvevő elfogadja a verseny jelentkezési és részvételi feltételeit, és hozzájárul, hogy a versenyen készült fotókat a szervezők és a szakmai támogatók nyilvánosságra hozhatják, azokat reklámok céljaira felhasználhatják.

Versenyszabályok:

A versenymunkára 120 perc áll rendelkezésre. A regisztrációnál minden versenyző kódot kap. A szakmai zsűri a versenylapon szereplő kód alapján azonosítja az elkészült munkát. A verseny tisztasága érdekében a zsűri nincs jelen, amikor a versenyzők készítik munkáikat. A versenynek szigorúan vége, amint a meghatározott idő lejárt.
A verseny felügyeletét a zsűrizésben részt nem vevő személy látja el.
Verseny közben a mobiltelefonokat ki kell kapcsolni. Zenehallgatás headsettel megengedett.
Beszélgetni, mások munkáját zavarni nem szabad. A versenyző öltözékét maga választhatja meg.

Az elkészült munkákat a szakmai zsűri az alábbi szempontok szerint értékeli:

 • összhatás
 • technikai kivitelezés
 • művészi érték
 • harmónia
 • színválasztás
 • szimmetria
 • nehézségi fok
 • precizitás
 • részletek
 • 3D hatás stílusjegyei
 • behatolás mélysége

Instrukciók a felkészüléshez

A verseny napján a latexen egy fényképminőségű, nyomtatott női arc lesz, szemöldök nélkül. Neked kell kialakítani az archoz illeszkedő ideális formát. Az előrajzolás során a hagyományos eszközöket tudod használni, ceruza, fültisztító, fogpiszkáló, arctej. A szemöldöktervezéshez használhatsz mérőeszközöket, mint tolómérő, szemöldökvonalzó vagy hagyományos vonalzó. Szemöldöksablont, amit körbe tudsz rajzolni, NEM használhatsz! Rád van bízva, hogy miként alakítod ki a formát és a szimmetriát.

A  száj eredeti állapotában lesz, tehát ha szükséges, akkor a formán kell majd alakítani, választani egy megfelelő színt és készíteni egy 3D hatású satírozást.

A felkészülés során javasoljuk, hogy szintén latex gumilapon gyakorolj. Mivel a lapon nagyon hamar megmarad a pigment, ezért számíts arra, hogy gyorsabban el fog készülni a munka, mint a valós életben. 

A színek kiválasztásánál azt javasoljuk, hogy nagyon világos színekkel ne dolgozz, bátran merj élénkebbet választani, de természetesen teszteld a saját pigmentjeidet, meglévő színeidet.  A gyakorlás során a lapot nedves törlőkendővel, arctejjel vagy vazelinnel tudod tisztítani.

Amit hoznod kell a versenyre: saját sminktetoválógép és tű, saját microblading eszköz és tű, pigmentek,
előrajzoló kellékek, ceruza, mérőeszközök
arctej, ha szükséges: nagyítós szemüveg, fejlámpa

Amit NE hozz magaddal, mert ezeket biztosítjuk:

Gumikesztyű, nedves törlőkendő, papírtörlő, fültisztító, fogpiszkáló, pigmenttálka, szemetes

Segíthetünk?

 

Ha kérdéseid vannak, Alexandra Oktatásszervező Móni várja hívásodat a +36-30-287-5075 telefonszámon vagy írj neki e-mailt az academy@alexandra-academy.com címre! 

Találkozunk a versenyen! Drukkolunk Neked!

Patkós Aleandra és csapata

Nevezés a versenyre

A választott kategóriának megfelelő munkáról készített fotóidat küldd be az academy@alexandra-academy.com e-mail címre, az elérhetőségeiddel együtt 2019.11.18-ig!