Jobb ezen hamarabb túlleni

Az Arcművész Ösztöndíjjal elnyert sminktetováló képzésemet a számomra legnehezebbnek tűnő modullal kezdtem, a szemhéjjal. Kicsit örülök neki, hogy azzal a területtel esek át a tűzkeresztségen, amitől a legjobban félek és a többi modult már magabiztosabban kezdhetem.

Ilyen körülmények között bárki kedvet kapna a tetováló szakmához

Az első két alkalom elméleti oktatással telt, amit én mindig nagyon élvezek, mert fontosnak tartom a megfelelő alapozást még a tetoválógép élesben történő használata előtt. Nagyon alapos, érthetően összeállított oktatást kaptunk, Alexandra még a „szárazabb” elméleti részeket is érdekessé tudja tenni, magával ragadó és inspiráló stílusa által szinte bárki kedvet kapna a tetováló szakmához. Pozitív volt számomra, – és tudtommal ez egy újdonság az Alexandra Academy kezdő képzésein –  hogy az elméleti tananyagot bármikor visszanézhetjük online formában, hisz elsőre úgysem tud senki ennyi anyagot megjegyezni még a kiadott jegyzetek, munkafüzet segítségével sem.

A lényeg a részletekben rejlik

Az első gyakorlati órán Dorinával találkoztunk, akinek innen is köszönöm végtelen türelmét, kedvességét és a rengeteg segítséget, amit kaptunk tőle az oktatás során. Négyen voltunk, ami tökéletes létszám ahhoz, hogy jó hangulat legyen, viszont mindenkire tudjon figyelni az oktató. Ismétléssel kezdtünk, átnéztük a tanultakat, majd egy kellemes ebéd után Dorina élő modellen mutatta be a szemhéjtetoválás fortélyait. Itt megjegyezném azt a gesztust, hogy szabadon választható meleg ebéddel vendégelik meg a tanulókat, ami példaértékű.

Nem vagyunk egyformák

Dorina elkészítette a vendég szeméhez leginkább illő tetoválást. Amíg ő dolgozott, én próbáltam magamba szívni minden mozdulatát, kellően megfigyelni, elraktározni, miközben reméltem, hogy majd egyszer nekem is ilyen könnyedén fog menni. Miután alaposan megfigyeltük őt munka közben, következett a gumilapos gyakorlás. Feltűnt, hogy nem mindenki ugyanazt a feladatot kapta, hanem személyre szabottan, a saját tudásához mérten, hiszen volt köztünk olyan, aki tetovált már korábban.

Jól begyakoroltuk a mozdulatsort, megbirkóztunk a szemhéj megfelelő feszítésének a kihívásaival és nagy izgalommal várjuk a következő alkalmat, ahol már élesben, emberi bőrön fogunk dolgozni, persze addig még sok gyakorolnivalónk van, mert bizony itt számon kérik azt is. Ilyen indulással és ilyen felügyelet mellett biztos vagyok abban, hogy sikerélményekben gazdag lesz az első tetoválás élményem.