A microblading technika során különböző tűtípusokkal dolgozunk és ki erre, ki arra esküszik. Mindenki leginkább azt preferálja, amivel könnyebb számára elkészíteni a tökéletes mozdulatot, ami a tökéletes tetovált szálat eredményezi. A cél az, hogy a szál éles legyen, megfelelő mélységbe jusson a pigment, és a szál végei elvékonyodóak legyenek. Az a legjobb, ha egy szálat egy mozdulattal tudunk elkészíteni. A tűválasztásnak azonban van egy olyan szempontrendszere is, ami sokkal kevésbé szubjektív és ezen ismeretek tudatos alkalmazása biztosítja, hogy a végeredmény tényleg ultratermészetes legyen.

Nézd meg a vendéged saját szőrszálait, azok lefutását és ahhoz válaszd a tűt!

Tudjuk azt, hogy a természetes emberi szemöldökben meghatározott típusokban rendeződhetnek a szálak, ezzel áramlást hozva létre. 4 szálrendezési típust különböztetünk meg, amelyekbe a természetes szemöldökök jól besorolhatók. Van akinek a szálai vékonyak, a bőrfelületre fekszenek, van akinek elállnak a bőrtől. A szálak lehetnek ívesek vagy egyenesebbek. Amikor előrajzoltuk a vendégünk szemöldökét microblading tetováláshoz, nemcsak a szálrendezés típusa mutatkozik meg, hanem a szálak egyedi sajátosságai is. Látjuk, hogy ezek hol ívelődnek és hol kifejezetten egyenesek. Ezek a jellemzők határozzák meg a tűválasztást, ami egy szemöldök esetében akár 2 féle tűhasználatot is jelenthet.

Lássuk, melyik tűvel melyik típusú szálat lehet a legkönnyebben elkészíteni!

M-es tű

Ebben a tűtípusban 12 db 0.2 mm tű van egymás mögött csökkenő hosszúságban. Alkalmas enyhén íves és egyenes szálak elkészítésére. A közepesen vastag szemöldökökre ideális, ahol a szálak enyhén íveltek vagy egyenes lefutásúak. Hosszabb szálakat kifejezetten könnyű ezzel a típussal készíteni. Használatánál figyelni kell, hogy úgy helyezzük a bőrre, hogy az összes tű érintkezzen a bőrrel, mert ha a behatási szög túl meredek, akkor csak karcoljuk a bőrt és pigmentet nem tudunk lejuttatni.

U normál és micro tű

17 db tű helyezkedik el „U” alakban és formájából adódóan ezzel a típusú tűvel nagyon könnyű íves és rövid szálakat készíteni, hiszen egyszerre nem ér le az összes tű. Vékonyabb szemöldö esetében ez az ideális választás vagy ha a szálak ívesek a szemöldök teljes területén, akkor U tűvel nagyon jól lehet elágaz szálakat is készíteni.

Használatakor meg kell tanulni jól pozicionálni a tűt, hogy a megfelelő helyről indítsuk a mozdulatot, hiszen a bőrre helyezéskor nem az első tűt kell a kiindulási pontra helyezni.

Megkülönböztetünk normál azaz 0.2 mm tűátmérőjű változatot és micro U tűt, ahol a tűk 0.18 mm átmérőjűek. A micro változatnál vékonyabb szálakat tudunk készíteni, de a kisebb átmérő miatt a tű flexibilisebb és emiatt hosszabb egyenes szálakat egy lazább tónusú bőrön nehezebb készíteni.

S-es és L-es tű

Ezt a 2 tűtípust ritkábban használjuk Magyarországon, de indokolt esetben szükség lehet rá.

Az S-es tű 7, az L-es 14 tűt tartalmaz ferde elrendezésben, akárcsak az M-es esetében.  A S-es típussal rövid, íves szálakat lehet készíteni, ezért vékony szemöldökök esetében lehet alkalmazni. Az L-es változat pedig olyan szemöldökre lehet ideális választás, amely vastagabb és hosszú, egyenes szálakból áll. Az L-el nehezebb a kanyarodás, az ívek készítése.

Alexandra tippje:

Az általam készített microblading stílus az Artistry Eybrow, ahol a személyre szabott szálak kialakítása a célom. Ezért nem ritkán M-s és U tűvel is dolgozom egy szemöldökön belül, ezzel biztosítva, hogy az eredetihez legjobban futó szálakat tudjam kialakítani a szálrendezés különböző részein. Ezzel a módszerrel a tetovált szálak annyira belevegyülnek a sajátok közé, hogy a végeredmény lenyűgözi a vendéget.

Az Artistry tűk és eszközök megvásárolhatóak az Alexandra PMU Online shop-ban!