sminktetováló alapképzés

Alexandra sikermetódusa szerint

100%-ig befogadható tananyag

+ 24 vagy 27 élő modelles gyakorlat

= magabiztos tudás

a következő kezdőképzés indul: 2024. szeptember 25-én!

tudj meg többet!

Szerezz államilag elismert végzettséget és indítsd el a sminktetováló karriered!

2022-től törvényes programkövetelmény szabályozza a sminktetováló alapképzéseket. Ezzel a sminktetoválás önálló szakmává válik, és mint olyan, a jövőben kizárólag szakképesítést igazoló bizonyítvány birtokában végezhető szolgáltatás. A bizonyítvány megszerzésének feltétele, hogy államilag elismert szakképesítő vizsgát tegyél egy akkreditált vizsgaközpontban, ahová csak olyan iskola által kiállított tanúsítvánnyal mehetsz, amelyik a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) a hivatalos sminktetováló programkövetelménynek megfelelően végzi az oktatást. Amennyiben nem ilyen iskolát választasz, nem tudod megszerezni a szakképesítést és nem tudod majd legálisan nyújtani a szolgáltatást!

Sminktetováló alapképzés egyedülálló módon, akár 27 élő modelles gyakorlattal!

Az Alexandra Academyn nagy hangsúlyt fektetünk a kellő gyakorlat megszerzésére, ezért bizonyos, hogy nálunk dolgozhatsz a legtöbb élő modellen. A képzés végére területenként 7-8 munkát elkészítesz, ami nélkülözhetetlen a sikeres elinduláshoz.

100%-ig befogadható tananyag és tematika

A tananyagot és a tematikát úgy állítottuk össze, hogy befogadható legyen anélkül, hogy túlterhelne. Az egyes tananyagegységek között hagyott gyakorlási idő pedig biztosítja a mélyen rögzülő tudást, hogy a tananyag egy cseppje se vesszen kárba, azáltal, hogy elfelejted.

Kezdőcsomag a képzés árában és kamatmentes részletfizetési lehetőség

2 féle kezdőcsomag közül választhatsz, amely tartalmaz 1 vagy 2 sminktetováló gépet és az elinduláshoz szükséges anyagokat és eszközöket. A tanfolyam díját 5 vagy 6 részletben van lehetőséged kifizetni.
Ezen kívül a képzés idejére is biztosítjuk számodra az összes kelléket, anyagot, amire a gyakorlati órákon szükséged lehet.

Sminktetováló alapképzés soft powder szemöldök, száj, szemhéj technikákkal, amelyhez, ha szeretnéd, a SZÁLAZOTT SZEMÖLDÖKTECHNIKÁT is megtanulhatod

Lehetőséged van a 3 alaptechnikán túl a szálas szemöldökmodul elvégzésére is, ami azt jelenti, hogy összesen 4 technikát fogsz elsajátítani.

a képzés tartalma:

A sminktetováló alapképzés során a nélkülözhetetlen elméleti ismereteken túl a púderes szemöldöktetoválást (opcionálisan a szálazott szemöldököt is!), a klasszikus szemhéjtetoválást és az ajaksatírozást tanulják meg a hallgatók. (Az új szabályozással, a felnőttképzési rendszerbe való akkreditálással megszűnt a területenkénti képzések lehetősége a kezdők számára!)
Ezen kívül pedig alkalmassá válnak arra, hogy komplett sminktetováló szolgáltatást tudjanak nyújtani a vendégeiknek, beleértve a fényképezést, portfóliókészítést, vendégkoordinációt.
Alapszintű vállalkozási ismereteket, a sminktetováló szakmában leghatékonyabb marketing módszereket és érvényesülési lehetőségeket is tanulnak a későbbi karrier építéshez.
Gyakorlatorientált képzés, mely 24-27 élő modelles gyakorlást tartalmaz, beleértve a korrekció technikáinak elsajátítását is.

a módszertan:

Az oktatás teljes egésze Patkós Alexandra egy évtizede csiszolgatott szigorú protokollja szerint történik, melynek alapja a saját levédett Arcművész módszertana.
Az ARCMŰVÉSZET, a sminktetováló szolgáltatás minden apró részletre kiterjedő, művészi szinten kivitelezett rendszere. Magában foglalja a PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁST, a bizalomépítő tájékoztatástól a biztonságot nyújtó kiszolgálásig. Középpontba helyezi az élvonalbeli szakmai tudást és A VENDÉG szépsége mellett a BIZTONSÁGÁT is. Az Arcművész sminktetoválás során magasabb művészi értékű, SZEMÉLYRE SZABOTT, kifinomult tetoválásokat készítünk és a sminktetoválás minden fázisa gondosan megkomponált.
Alexandra 2012 óta kizárólag művészi sminktetoválásokat készít, és négy szépségipari területen (kozmetikus, sminkes, fodrász, sminktetováló) megszerzett szakmai tudásából ihletet merítve hozta létre az Arcművészetet, mint saját sminktetováló módszertant. Budapesti szépségszalonjában kolléganőivel együtt az Arcművészet módszertan szerint készítik a tartós sminkeket, vagy alakítanak át korábbi sminktetoválásokat, és mindezek alapján készítik fel a tanulókat új szakmájuk sikeres gyakorlására és kihívásaira.

 

Arcművészet a sminktetoválásban

Lássuk, milyen fázisokban és hogyan értelmezzük az Arcművészetet, mint a sminktetoválás prémium kategóriáját és miként képes magasabb szintre emelni a sminktetováló szakember tudását:

IDE kattintva megismerheted az ARCMŰVÉSZET fázisait!

(a cikk új ablakban nyílik meg!)

a képzés időtartama:

A hivatalos végzettséget nyújtó képzés (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben az Oktatási Minisztérium által elfogadott Sminktetováló Programkövetelménynek megfelelően) időtartama 260 óra, amely átlagosan 5 hónap időtartamban zajlik.
A képzés során elméleti, gyakorlati és élő modelles gyakorlatok váltják egymást, az egyes tananyagtípusok között meghagyva az időt a megfelelő felkészülésre és gyakorlásra.
Tantermi és távoktatás, valamint egyéni felkészülés együttese építi fel a teljes tanfolyami tematikát, ezzel biztosítva, hogy ne kelljen sokat kiesni a munkából és a tanulást a saját ritmusodhoz tudd igazítani.
17 tantermi tanítási nappal számolj (gépi szálas modullal + 3 nap), ezeket hétköznapokon, 9 és 17 óra között tartjuk.
Az elméleti órák online, visszanézhető formában elérhetőek.

A következő kezdő képzés indulásának időpontja: 2024.09.25

a képzés helye:

A tanfolyamokat az exkluzív környezetet biztosító Alexandra Academy oktatóteremben (1149 Budapest, Egressy tér 10/A, II. emelet) tartjuk.
Mivel tanulóink és modelljeik napokat töltenek itt el, a felszereltség, a kényelem és a profizmus mellett, lényeges szerepe van a környezetnek, mint hangulat meghatározó elemnek. Ez is hozzátartozik az oktatásainkra és a munkáinkra jellemző maximalizmushoz, mert mi minden fronton a tökéletességre törekszünk.

Kényelmed biztosítása érdekében a tanfolyamokon színvonalas ellátást nyújtunk számodra, mert ezek a napok rólad szólnak! Meghívunk egy általad választott  ebédre, valamint a tanfolyam teljes ideje alatt rendelkezésedre áll kávé, tea, ásványvíz, üdítő, rágcsálnivaló, hogy neked csak a tanulásra kelljen koncentrálnod.

az alexandra academy a sikeres sminktetoválók iskolája

miért az alexandra academy?

Amivel itt találkozhatnak az érdeklődők az jóval több mint egy képzés, hiszen komoly változást, előrelépést hozunk az életükbe, hiszen eleve mert kozmetikusként érkeznek és sminktetoválóként távoznak, rendelkezve a sminktetováló lét minden előnyével.

Tőlünk nem szakmát kapsz, hanem hivatást! Mi nem azt tanítjuk meg neked, hogyan kell tetoválni, tőlünk az Arcművész szintű gondolkodást és kivitelezést fogod elsajátítani. Mindez képessé tesz arra, hogy vendégeidben bizalmat ébressz és gyönyörű munkáidnak híre menjen.

A minden apró részletre kiterjedő, hosszú évek során tökéletesített, szigorú protokollra épülő sminktetoválás oktatás megadja az esélyt és a lehetőséget, hogy tanulóink biztos alapokkal kezdhessék meg sminktetováló karrierjüket.

Számos, mára már közismert tetováló tanult és még a mai napig tanul nálunk, a haladó sminktetováló képzéseinken.

Valamennyi sminktetováló tanfolyamunkat a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer kereteinek megfelelően tartjuk, a tanfolyam sikeres elvégzéséről hivatalos, E-számos tanúsítványt állítunk ki. Felnőttképzési engedélyszámunk: E/2022/000157

vegyük sorra, hogy a tanulóinknak pontosan miben is van részük:

 • Elindítjuk őket azon az úton, ami a művészi kivitelezés és a mesteri szint felé vezet. Megtanítjuk valóban természetes és személyre szabott sminktetoválásokat készíteni, a folyamatos innovációnak köszönhetően, mindig az aktuális, legmodernebb technikák segítségével.
 • Az a célunk, hogy tanulóink olyan szakmai tudás birtokába kerüljenek, amely nemcsak hazánkban, hanem a világ bármely pontján kamatoztatható és elismerést, biztos megélhetést nyújt.
 • Nálunk minden élvonalbeli technika megtalálható a kezdőtől a mesterszintig. Valamennyi ismert módszer alkalmazásában gazdag tapasztalattal rendelkezünk és ezeket változatos formában, sokoldalú szemlélettel oktatjuk: online vagy tantermi, elméleti és gyakorlati oktatások, rövidebb és hosszabb oktató videók, vagy akár ingyenes anyagok formájában.
 • Naprakészen tartjuk a tudásunkat és innovatívan módosítunk a képzés anyagán, ha bármilyen újdonság a kezdő technikákat is érinti.
 • Egyedülálló módon a korrekciót is megtanítjuk, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyógyulási idő leteltét követően a tetováló és a modellje visszatérnek hozzánk még egy tökéletesítésre, ahol arra is lehetősége van a tanulónak, hogy az eltelt hetek alatt felmerülő bizonytalanságait kezeljük.
 • Nálunk nemcsak a tetoválások személyre szabottak, kiscsoportos képzéseinken a tanulók egyéni jellemzőit (erősségeit és gyengeségeit) is maximálisan figyelembe vesszük és a bennük rejlő embert segítjük a fejlődésének útján.
 • Különlegességünk, hogy gyakorló sminktetoválóktól szerzett információk alapján tananyagunkat olyan elemekkel bővítettük, amelyek segítenek a magabiztosabb elindulásban és abban, hogy a tanuló maga is megtalálja a megoldást a problémáira, megtanítjuk a rendszerben való gondolkodásra. Repertoárunk bőven túlmutat a szakmai ismereteken, benne foglaltatik ugyanis a karriertervezés, a személyiségfejlesztés, az üzleti ismeretek. A sikert előmozdító gondolkodást is tanítjuk, aminek eredményeképpen a tetoválók még nagyobb örömmel és magabiztossággal tudják végezni a munkájukat.
 • Tanulóinkat évekig tudjuk támogatni szakmailag, üzletileg, emberileg, hogy karrierjük és személyes küldetésük kiteljesedhessen a sminktetováló szakmában.
 • A képzés időtartama alatt folyamatos támogatás és kapcsolattartás az oktatókkal hétköznap és hétvégén is.

oktatóink

vezető oktatónk:

Patkós Alexandra
sminktetováló specialista
Az Alexandra sminktetováló márka tulajdonosa.
Az Alexandra Academy alapítója

Patkós Alexandra Arcművész sminktetováló, 25 évet töltött el a szépségiparban, 10 éve sminktetováló mesterként oktatja a szakmát, saját szalonnal, oktató stúdióval és sminktetováló nagykereskedéssel rendelkezik, ahol saját márkás, professzionális sminktetováló termékeit forgalmazza. Az ország egyik legjobb és legismertebb sminktetoválója, aki elöl jár az innovációban, minden újdonság az elsők között található meg nála. Kivételes, országszerte és az országhatárokon túlnyúlóan is ismert és elismert szakember.
25 ÉV TAPASZTALAT, TÖBB 1000 VENDÉG, TÖBB 100 TANÍTVÁNY
Tudása megosztásával mások fejlődését és karrierjét is elősegíti. Alexandra nevéhez fűződik 2014-ben a microblading szemöldöktechnika meghonosítása Magyarországon, melyet Artistry Eyebrow néven vezetett be. 2014-től saját oktatási rendszerében, az ALEXANDRA ACADEMY keretén belül, kollégáival együtt képzik a szakembereket kezdőtől a mesterszintig.

A gyakorlati oktatáson túl azt is a küldetésének tekinti, hogy a tanítványai gondolkodását is támogassa a profizmushoz szükséges alapértékekkel és alapelvekkel. A kezei alól kerülnek ki a legjobb, legsikeresebb sminktetováló szakemberek.

2015-től az ALEXANDRA saját márkás sminktetováló termékcsaládot vezette be a magyar piacra, ezzel sok újdonságot és egy teljesen biztonságos pigmentcsaládot nyújtott a sminktetoválóknak.
Úttörőként vett részt annak a fejlődésnek az előmozdításában, amely bekövetkezett a magyar sminktetováló szakmában, és amelynek köszönhetően szélesebb körben elérhető a minőségi, igényes, biztonságos és személyre szabott sminktetoválás.
Számos hazai, neves sminktetováló vett részt tanfolyamain, és többen a képzései után váltak népszerűvé és igazán sikeressé. Sokoldalú tudásának köszönhetően Ausztráliában, Litvániában és Angliában is tartott képzéseket.
Szakmai életútja és stílusa, támogató attitűdje és gondolatai sokak számára inspirálóak mind a sminktetováló szektorban, mind a szépségiparban.

oktatóink:

Oktatóink mind profi, maximalista szakemberek, akik méltón képviselik és képesek átadni az Alexandra stílust. Alexandra már sok éve dolgozik azokkal az oktatókkal, akik részt vesznek a kezdők tanításában és büszke rá, hogy Budapest legjobb sminktetoválói közé tartoznak. Az évek alatt képzésről-képzésre tökéletesítették tudásukat, maradéktalanul alkalmasak az oktatásra, ám sikereik mellett arra még pontosan emlékeznek, hogy kezdőként melyek a legnehezebb kihívások és ők maguk miként tudtak a leghatékonyabban fejlődni.
Missziónk a sminktetoválás általános megítélésének javítása, annak érdekében, hogy minél több magyar nő mindennapjait megkönnyítsük. Ezért képzünk ARCMŰVÉSZEKET!

Jánosi Júlia

Sminktetováló, kozmetikus végzettség

A szépség mindenhol, minden emberben megtalálható.
Munkám során a legfontosabb célkitűzésem, hogy ez a szépség ne maradjon rejtve. A szakma fortélyainak elsajátítása előtt építészetet tanultam a középiskolában, ahol a precizitás és pontosság elengedhetetlen. Ez a két tulajdonság a szépségszakmában is nélkülözhetetlen, főleg a sminktetoválás során.
Lelkesítő érzés, hogy a legmodernebb technikákat már elsőként elsajátíthattam Magyarországon és azokat alkalmazva a mindennapi munka során, olyan tapasztalatra tehettem szert, hogy tudásommal más sminktetoválóknak is segítségére lehetek a sikerhez vezető úton.

 

PETUSÁK KLAUDIA

Sminktetováló

Nem csak a sminktetoválás, hanem sminktetováló tudásomnak az átadása is nagy szenvedélyem. Oktatásaimat mindig a legnagyobb felkészültséggel és a tanulók igényeit a legnagyobb figyelemmel kísérve tartom. Ez egy olyan szakma, amiben minden nap tudunk egy picit többek lenni és újra átlépjük a saját határainkat. Hiszem, hogy mindenki többre képes és mindenkiben ott van az a plusz amitől egyedivé tud válni a szakmában. Ezeket a rejtett képességeket igyekszem felismerni a tanulóimban és segítem őket a fejlődésben. Továbbá örömmel tölt el minden tanulóm látványos fejlődése és sikere amihez hozzájárulhatok.

Daróczy-Kiss Virginia

Sminktetováló

Az oktatás számomra rendkívüli élmény, hiszen lehetőséget kapok arra, hogy a tanulók fejlődését személyesen kísérjem figyelemmel. A tanítványok nem csupán a legújabb technikákkal ismerkednek meg, hanem felfedezik az egyedi igények sokszínűségét is. A legnagyobb öröm számomra, amikor a tanfolyamok végén láthatom hogyan alkotnak minőségi sminktetoválásokat a tanulók.

Arcművészeket képzünk!

A legjobb helyen jársz, hiszen a szakma tőlünk tanul vagy inspirálódik!

tanulóink véleménye

A tanfolyamokon szakmailag rendkívül sokat fejlődtem, a szolgáltatásaimat olyan technikákkal gyarapítottam, amelyek korábban nem voltak nálam megtalálhatóak, pl. butterfly szemhéjsatír, soft powder vagy artistry szemöldök tetoválás.
Kiss Katalin

Összességében életem legjobb befektetése volt az a sok tudás, ami most már az enyém. Nincs olyan képzés amit megbántam, vagy haszontalannak tartok, mert minden egyes perc, minden elhangzott mondat egyre közelebb vitt a sikerhez!

Wolf Regina

A képzések után mindig egyre-egyre magabiztosabbnak éreztem magam. Hihetetlen önbizalom bombát rejt a megszerzett tudás. Akkora adrenalint ad, hogy nem vagyok fáradt hajnalban felkelni és 250 kilométert vezetni.

Siska Edina

tanfolyam típusok, kezdőcsomagok

választható kezdőcsomagok

Basic kezdőcsomag:

Alexandra Art Pen vezeték nélküli sminktetováló géppel

A csomag tartalma:

 • Art Pen – vezeték nélküli sminktetováló gép
 • a géphez tartozó tűmodulok
 • gyakorló pigmentek
 • előrajzoló ceruzák
 • előrajzoló eszközök
 • gyakorló gumilap és babafej
 • eldobható eszközök
 • Dress Code munkaruha
 • Arcművészet könyv

A csomag értéke normál áron: 270.000 Ft

Brill plusz kezdőcsomag – 2 db sminktetováló géppel

A csomag tartalma:

 • Alexandra Brill sminktetoválógép klasszikus kezelőfejjel
 • a géphez tartozó tűk, tűcsúcsok
 • Art Pen – vezeték nélküli sminktetováló gép
 • a géphez tartozó tűmodulok
 • gyakorló pigmentek
 • előrajzoló ceruzák
 • előrajzoló eszközök
 • gyakorló gumilap és babafej
 • eldobható eszközök
 • Dress Code munkaruha
 • Arcművészet könyv

A csomag értéke normál áron: 750.000 Ft

Mivel mindenféle sminktetováló géppel nagy tapasztalattal rendelkezünk, ezért alapképzésünk elvégzéséhez nem feltétel ALEXANDRA kezdőcsomag vagy sminktetováló gép megvásárlása!

A kezdő képzés ára a képzés típusától (alap vagy basic) és a választott kezdőcsomagtól (Art Pen vagy Brill Plusz) függ, melyről személyre szabott felvilágosítást tudunk adni, hogy megtaláljuk számodra a lehető legjobb megoldást. Vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti űrlapon vagy a +36/30-287-50-75-ös telefonszámon.

leggyakoribb kérdések és válaszok

Milyen előképzettség szükséges a sminktetoválás tanfolyamhoz?

Bármely sminktetováló képzés elvégzésének előfeltétele a kozmetikus végzettség (amennyiben nem Magyarországon dolgozol, az adott ország szabályainak kell megfelelned).

Mennyi ideig tart egy sminktetováló tanfolyam?

A kezdő sminktetováló tanfolyam a törvényi előírásoknak megfelelően 260 órás és 4-5 hónap alatt zajlik le, melynek során elméleti, gyakorlati órák és élő modelles gyakorlatok váltják egymást, az egyes tananyagtípusok között meghagyva az időt a megfelelő felkészülésre és gyakorlásra.

Milyen végzettséget ad a képzés?

Hivatalos tanúsítványt, amellyel vizsgára jelentkezhetsz és sminktetováló bizonyítványt szerezhetsz.

Milyen eszközöket szükséges beszerezni a tanfolyamra?

A tanfolyamok ideje alatt biztosítjuk a szükséges anyagokat, eszközöket és gépet, de ha van sajátod ajánlott azzal tanulnod. Ha úgy kényelmesebb, hozz váltóruhát és papucsot, amiben dolgozol napközben és nagyítós szemüveget, ha szükséged van rá. Kötényt adunk a tanfolyam idejére.

Mivel mindenféle sminktetováló géppel nagy tapasztalattal rendelkezünk, ezért alapképzésünk elvégzéséhez nem feltétel az ALEXANDRA sminktetováló gép megvásárlása!

Milyen kedvezményeket vehetsz igénybe kezdéskor és későbbi vásárlásaid során?

Az induláshoz kedvezményes kezdőcsomagokat és kamatmentes részletfizetési lehetőséget kínálunk. Tanulóinkat további exkluzív kedvezményekben részesítjük és vásárlói hűségprogramunkhoz is csatlakozhatnak.

Kötelező kezdőcsomagot vásárolni a képzés mellé?

A kezdőcsomag megvásárlása nem kötelező, de ajánlott, mert csak olyan kellékeket tartalmaz, amelyek a gyakorláshoz elengedhetetlenek. A tanfolyam idejére biztosítunk gépet és minden szükséges eszközt, anyagot, viszont az otthoni gyakorláshoz és a házi feladatok elkészítéséhez előbb-utóbb szükséged lesz eszközökre.

Mikortól szükséges a tetoválógép?

Lehetőség szerint már a gyakorlati oktatás első napjától. Otthoni gyakorlás miatt is minél hamarabb szükséged lesz arra, hogy gépet vásárolj, különben nem tudod magabiztosan elsajátítani az adott technikákat és nem tudod a házi feladatokat elkészíteni. Nagykereskedésünkben 4 féle gép közül tudsz választani, amennyiben az Alexandra márka mellett döntenél.

A gépeinket megnézheted online ITT>>>>>>

Vagy előre egyeztetett időpontban személyesen az Alexandra Nagykereskedésben Budapesten (Zuglóban), az Egressy tér 10/A. II. em. címen (ahol az oktatóközpont is található).

Ki tartja az oktatásokat?

Az oktatásokat Patkós Alexandra és képzett kolléganői tartják, Alexandra szigorú oktatási protokollja alapján. Jánosi Júlia és Petusák Klaudia.

Nekem kell modellt keresni az oktatások gyakorlati napjára?

Modellekről alapvetően a tanulónak kell gondoskodnia. Ehhez megadunk minden szükséges információt, hogy a modellszerzés könnyen és gördülékenyen menjen.  Ha végképp nem megy, jelezd nekünk és megpróbálunk segíteni, de azt tudnod kell, hogy neked is könnyebb, ha olyan modellel dolgozol a képzéseken, akit ismersz, aki megbízik benned, és türelmes hozzád. pl. egy vendéged vagy egy rokonod.

Hogyan és mikor tudok fizetni?

A képzés teljes díját 5 részletben tudod majd kiegyenlíteni: jelentkezéskor, a 3 modul / terület kezdetekor, valamint az utolsó részt a képzés befejezése előtt 1 hónappal.

Lehetséges fizetési módok: átutalás vagy készpénz.

Maximum hány fő vehet részt egy oktatáson?

Kiscsoportos képzéseket tartunk, hogy elegendő figyelem jusson minden tanulóra. Képzéseinken maximum 4 fő vehet részt, de a gyakorlati részeknél, amikor a tanuló élő modellen tetovál, akkor 2 oktató is jelen van, így a modellek is teljes biztonságban érezhetik magukat.

a jelentkezés feltételei:

Bármely sminktetováló képzés elvégzésének előfeltétele a kozmetikus végzettség és az egészségügyi alkalmasság (amennyiben nem Magyarországon dolgozol, az adott ország szabályainak kell megfelelned), valamint a tanfolyami díj kiegyenlítése.

Kapcsolatfelvétel

Érdeklődésedet, jelentkezésedet leadhatod online, vagy bármelyik elérhetőségünkön. A jelentkezést minden esetben telefonos egyeztetés fogja követni, ahol pontosan felmérjük az igényeidet és azokra szabva ajánljuk a lehető legjobb megoldást. Amint megszületett a döntés, egyeztetjük a technikai részleteket is.

Az űrlap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel, csak arra szolgál, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

 

jelentkezz tanfolyamainkra!


  Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és elfogadom.

  LENNÉNEK MÉG KÉRDÉSEID?

  Hidd el, megértjük. Kezdőként valóban nem könnyű mindent átlátni és döntéseket hozni, ezért arra bátorítalak, hogy ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal! Nekünk az a fontos, hogy neked a legjobb legyen, hiszen mi is csak elégedett ügyfelekkel tudunk emberileg és üzletileg is fejlődni, ezért…

  Kötelezettségektől mentes Karriertanácsadással várunk, személyesen Patkós Alexandra egy exkluzív tanácsadás keretében személyre szabottan segít megtalálni a te ritmusodhoz illő fejlődési tervet és képzést.

  Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb tetoválója saját tapasztalatai alapján segít neked eligazodni nemcsak a sminktetoválás, hanem az üzlet világában is.

  Alexandra nemcsak a sikereiről, hanem az őszinte segítőkészségéről is híres, a szakmabelieknek külön fórumot tart fenn arra, hogy feltegyék a kérdéseiket, valamint ingyenes szakmai anyagokkal lássa el őket.

  Egy percig se habozz, ha kacérkodsz a gondolattal, hogy sminktetováló legyél ezen a számon máris érdeklődhetsz: +36/30-287-50-75  (ha éppen nem elérhető, vissza fogunk hívni).

  Ha nem akarsz telefonálni, felveheted velünk a kapcsolatot online is, csak kattints a gombra és töltsd ki az űrlapot, ez még nem jár semmilyen elköteleződéssel, de számíthatsz arra, hogy 48 órán belül keresni fogunk.

  Patkós_Alexandra

  támogatás a képzés után

  A tanfolyamok elvégzése után sem hagyunk magadra, egy olyan támogató szakmai közösséghez fogsz tartozni, amelyben a tagok kihívásai, küzdelmei azonosak, életre szóló barátságok köttetnek, korábbi oktatóid pedig mentorként felügyelik szakmai fejlődésedet.

  Facebook zárt csoportunk állandó segítségnyújtást kínál, ahol bármikor fordulhatsz Alexandrához a kérdéseiddel, legyen az szakmai vagy üzleti.

  Sminktetováló Programkövetelmény
  Itt olvashatod a BKIK (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara) állásfoglalását

  „A programkövetelmény szerint végzettek a képesítő bizonyítványt a jövőben csak akkreditált vizsgaközpontban, államilag elismert szakképesítő vizsga után kaphatják meg.

  A sminktetováló szakemberek összefogása és a BKIK Kézműipari Tagozatán belül megalakult szakmai csoportjuk kezdeményezése példaértékű lehet más szakterületek számára is. Célul tűzték ki, hogy a sminktetoválást magasabb szintre emeljék egy szakemberek által kidolgozott, szigorú követelményeknek megfelelő képzési rendszerrel, valamint az információ és a tudás folyamatos megosztásával összefogják a kollégákat e közös cél érdekében.

  A BKIK Sminktetoválók és Sminktetováló termékeket forgalmazók Szakmai Csoportja nemrég látványos eredményt ért el azzal, hogy a Kulturális és Innovációs Miniszter jóváhagyta a csoport által kidolgozott programkövetelményeket. Mindemellett szakmai fórumokat és nemzetközi versenyeket is szerveznek, amelyek mind a szakterület és a sminktetováló szakemberek népszerűsítését szolgálják.

  A magas szakmai színvonal, a kiszélesedett és elmélyült tudásanyag és a megbízható szakemberek lehetővé teszik, hogy a sminktetoválásra az egyik legjobb arc-esztétikai megoldásként gondoljanak a hölgyek! Ehhez szükség van nagyfokú bizalomra a vendégek részéről és komoly felelősségtudatra a szakemberek részéről, akik minden esetben behatolnak a bőrbe és hosszantartó változást idéznek elő. Ezért is volt szükség a programkövetelmények kidolgozására, hogy a szépségipar más ágaihoz – a kozmetikusokhoz, fodrászokhoz, körmösökhöz – hasonlóan a sminktetoválók is megkaphassák a magas színvonalú, hivatalos képzést!

  Ehhez a szakmai csoport maguk mögött tudhatja mind a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, mind a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatását. Erre szükség is van, hiszen a szabályozott tevékenységgé válás komplex folyamat része. Ennek a folyamatnak a közepén tartanak most a sminktetoválók, aminek fontos állomása volt az augusztus 22.-én elfogadásra került programkövetelmény.

  A programkövetelmény szerint végzettek a képesítő bizonyítványt a jövőben csak akkreditált vizsgaközpontban, államilag elismert szakképesítő vizsga után kaphatják meg.  A vizsgadíjakat minden esetben a Vizsgaközpontok határozzák meg, annak megfelelően, hogy biztosítani tudják a megfelelő körülményeket és apparátust. A vizsgák díja így jelenleg jellemzően 40-60.000 forintot körül alakul. Ez ma nagyjából egy átlag sminktetováló kezelés ára.

  A felnőttképzési rendszerbe (FAR) bejelentett képzés óraszáma a jövőben a PK szerint minimum 250 óra, ami lehetővé teszi, hogy az előírt elméleti és gyakorlati összesített tudás tartalma egyértelműen magasabb legyen, mint a mai átlagos oktatási színvonal. A nagyjából 6 hónapos képzés díja az adott oktatási intézményekben piaci alapon kerül meghatározásra.

  Azok a sminktetoválók, akik már régóta a szakmában vannak és szeretnék megszerezni az új szakképzési tanúsítványt, nem szükséges végig csinálniuk a 250 órás képzést. A tanúsítványt (annak hivatalos szigorú menete szerint) sikeres vizsga esetén ők is megkaphatják. A vizsgázás számukra is előnyt jelent, hiszen a felkészülés segíti a további szakmai fejlődést, a képesítés megkülönböztető erővel bír a piacon és az így dolgozó szakemberek hozzájárulhatnak a szakterület fejlődéséhez, elismertségének növeléséhez is.

  A sminktetováló képzés megkezdéséhez továbbra is alapkövetelmény a kozmetikusi végzettség. A kozmetikusok választhatnak, hogy mely hivatalos képzési központ tanfolyamát végzik el, mely szakember és képzési program szimpatikus számukra és melyet éreznek számukra a legjobb ár-érték arányúnak. Minden képző intézmény végezheti majd az alapképzést, aki megfelel a felnőttképzési törvényben leírt feltételeknek.  Mindemellett egyeztetések folynak a Minisztériummal két év szakmai gyakorlat bevezetéséről.

  A BKIK hisz abban, hogy egy szakma, vagy szakmai tevékenység fejlődéséért tenni csakis közös összefogással lehet, hiszen így lehet széleskörűen képviselni a terület szereplőinek (szakemberek, ügyfelek, hatóságok, stb.) érdekeit. Jó példa erre a Sminktetoválók és Sminktetováló eszközöket forgalmazó Szakmai Csoportja, amely továbbra is várja azon szakemberek és vállalkozások jelentkezését, akik szeretnének csatlakozni és tevékenyen hozzájárulni a szakmai munkához, valamint ennek eredményeként a szakma dinamikus fejlődéséhez.”

  Forrás: bkik.hu