SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS ALEXANDRÁTÓL – Patkós Alexandra úttörő szerepet játszott a microblading módszer magyarországi meghonosításában. Kifejlesztette az Artistry eyebrow technikát, amelyet 2013 óta nagy sikerrel alkalmaz és oktat.

Lássuk, ezt a természetes összhatást kedvelő vendégek körében igen népszerű eljárást, lépésről-lépésre!

1. Előkészületek

Tetoválás előtt a szemöldök területéről eltávolítjuk a sminket, fertőtlenítjük a bőrt és lefotózzuk az arcot.

2. Érzéstelenítés

A bőrfelület érzéstelenítése lidocain oldattal és krémmel történik. A nagyobb hatékonyság érdekében a szemöldök területét lefóliázzuk és 20 perc hatóidővel számolunk.

3. Munkaasztal előkészítése

Az érzéstelenítő hatóideje alatt kiválasztjuk vendégünknek a színt és konzultálunk a formáról. Ha ezzel megvagyunk, akkor előkészítünk minden olyan eszközt és kelléket, amely szükséges az adott munkához. A modellemnek M-es és U tűvel készítettem a szemöldöktetoválást valamint Alexandra Caramel és Cool Light Brown pigmentek keverékével.

4. Szemöldök előrajzolása I.

Egy fehér ceruzával kijelölöm az új formát, ahová a szálazást elkészítem. A szimmetria kialakításához szemöldök tervező matricát és egyéb kiegészítőket is használok.

5. Szemöldök előrajzolása II.

A fehérrel kijelölt rész határait barna ceruzával meghúzom, ezzel kiemelkedik az új szemöldök forma. A fehér ceruzát elsatírozom.  A formán kívül eső szőrszálakat pedig eltávolítom. Így egyértelművé válik az a terület, amelyet szálakkal fogok dúsítani a modellen természetes szálirányainak megfelelően.

6. A forma rögzítése

Elkezdem a szálak készítését és első lépésként a kerettel csatlakozó szálakat alakítom ki, ezzel rögzítve a formát. Figyelem a természetes szálirányokat. A bal kezemmel erőteljesen feszítem a bőrt, hogy a szálakat lehetőleg 1 mozdulattal el tudjam készíteni.

Ha jól dolgoztunk, akkor a szálak a szemöldök egész területén kirajzolják a formát.

 

7. Pigmenttel borítás

A keretszálak meghúzása után egy microkefével a kiválasztott pigmentet a szálakba masszírozzuk. 1-2 perc letelte után a pigmentet letöröljük, a szemöldököt érzéstelenítjük és ha jól dolgoztunk, akkor a keretszálak tökéletesen láthatóak. A tetoválás további részében a keretszálak által határolt részt dúsítjuk további szálak kialakításával.

8. Tetoválás váltott oldalon

A keretszálak kialakítása után, amíg pigment borítja az első szemöldököt, áttérhetünk a másik oldalra és ott is elkezdhetjük a szálak meghúzását. Minden munkafázist váltva végzünk, ezzel nemcsak gyorsabban halad a folyamat, hanem biztosítva van az érzéstelenítőnek és a pigmentes borításnak is a kellő idő.

9. Fixálás

Ha elkészültem mindkét oldalon a szálak kialakításával és a szemöldök dúsításával, akkor lezáró termékként Artistry fixálót használok. 1 cseppet teszek egy szemöldökre, lágyan elkenem a bőrön és ezzel engedem el a vendégemet.

10. A kész munka

A kész munkát ülve ellenőrzöm és ha mindent rendben találok, akkor lefotózom az elkészült szemöldök tetoválást. A szálak vékonyak, egységesek, tökéletesen a vendégem szálirányaihoz vannak igazítva és az eredmény maximálisan természetes.

Patkós Alexandra

az Arcművész sminktetoválás megteremtője,

az Alexandra sminktetováló márka tulajdonosa,
az Alexandra Academy alapítója és vezető oktatója.