Kata elsőként a Soft Powder szemöldöktetováló technikát sajátította el, elmélet, élő bemutató, 2 élő modellen végzett gyakorlat, majd 6 hét múlva korrekció következik.

Úgy izgultam, mint amikor 6 évesen először mentem iskolába 🙂 Az első napon a tetoválás elméleti alapismereteit tanultuk meg. Kozmetikusként azt gondoltam mindent tudok a bőrről, hát nem, egész más szempontokat kell figyelembe venni egy tetoválónak, ijesztő volt rájönni, hogy mennyi minden van, amiről nem tudom,  hogy nem tudom.

A második oktatási napon megtanultuk a szemöldök pontos, arányos megrajzolását, illetve a délután folyamán már tetoválógépet is tarthattam a kezemben.  A gumilapon „nagy mellénnyel” bontogattam a szárnyaimat, míg el nem fogott a rettegés attól, hogy hamarosan élő modellen fogok tetoválni. Vajon mindenki így van ezzel? Nem ijesztő maradandót alkotni valakinek az arcán?

Ez a riadalom arra volt jó, hogy erős motivációt adott a gyakorlásra, amikor időm engedte, mindig a kezemben volt a tetoválógép.

A harmadik napon először egy élő modelles bemutatót kísérhettünk figyelemmel, ahol rengeteg praktikát láthattunk és hallhattunk  Alexandra és Dorina jóvoltából. Ezután következett a mi időnk: nekem édesanyám és egy kedves barátnőm voltak a modelljeim, ezuton is köszönöm nekik a bizalmat, bár édesanyám mindig azt mondta, hogy ha egyszer elkezdek tetoválni, ő lesz az első, aki befekszik a kezeim alá. Szerencsés vagyok, amiért ilyen támogató családom van.

A modelljeim és én is biztosnágban érezhettük magunkat a profi oktatók mellett, akik már egy rezdülésünkből megérzik, ha bizonytalanok vagyunk és ott teremnek még mielőtt hibát véthetnénk. Nagyon kellemes csalódás volt számomra hogy nem csak „kijavítás”, hanem dícséret is járt a nyújtott teljesítmény függvényében.

Jelentem átestem a tűzkeresztségen és sikeresen elkészítettem életem első 2 Soft Powder tetoválását. Én rendkívül büszke vagyok és modelljeim sem bánták meg 🙂 

Következik június végén az ajasatír modul!