Ha már iskola, akkor legyen tudásellenőrzés is, az érdemjegy pedig a vendég hálája lesz.

Az ajakmodul első 2 napját Julcsi tartotta, aki az Alexandra Academy hőn szeretett, rangidős oktatója. Az első napon színtiszta elmélet volt: megbeszéltük a különböző szájtípusokat, hogy milyen szájformára és szájszínre melyik pigmenttel lehet tetoválni, hogyan kell korrigálni az aszimmetrikus ajkakat. Feltétlenül figyelni kell a száj körüli ráncokra is. Szájkontúr tetoválást manapság már nem készítünk, ritkábban félsatírt, leggyakrabban teljes satírt és a 3D szájsatírozás a legdivatosabb.

Szájtetoválás_oktatás

Ennyi tudnivaló egy szájról…..hogy lehet ezt megjegyezni?

Akinek nincs esze, legyen notesze! – Segítségül egy okos kis füzet, ami bármikor előhúzható!

Következtek a tervezéshez szükséges ismeretek. Meglepően sok tényezőt kell figyelembe venni a szájforma kialakításánál:

  •  a harapás, az állkapocs helyzete és a száj mozgása beszéd közben is,
  • mennyire hat szimmetrikusnak a száj csukott és nyitott állapotban, mosolygáskor vagy beszéd közben.

Ez csak egy pár dolog, amire figyelni kell már a tervezésekor. TIPP: A terveket fotón is ellenőrizzük mert a képen előbb észrevesszük a kisebb hibákat.

Újabb nehéz feladat a tökéletes szín kiválasztása. Élénk vagy természetes? abból is a világos, közepes vagy a sötét árnyalat a jó? Mit akar a vendég? Rózsaszínes, barackos-narancsos, hússzín, mályvás vagy pirosas áll hozzá a legközelebb?

A második napon tanúi lehettünk egy teljes ajaksatírozásnak, ami az Arcművészet maximalizmusával  készült, Julcsi kezei által. Álmélkodva néztük mindannyian. Aztán jöhetett a murisabb rész, amikor egymás száját terveztük.  Íme:

Ajaktetoválás
Ajaktetoválás_oktatás

Folyt. köv. az élő modelles gyakorlattal, ahol már holtbiztosan nem leszünk ennyire lazák.