Bettina bemutatkozik

„Képiró Betti vagyok, sminkes, kozmetikus és immáron a Patkós Alexandra Arcművész Ösztöndíj nyertese… szóval nemsokára már SMINKTETOVÁLÓ is.

Az eredeti szakmám könyvelő, a sminkelés, a kozmetika gyerekkori álmom volt, amiket sajnos csak egy súlyos autóbalesetem után kezdtem el tanulni, felismerve, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyasmit csináljak, amit nem szeretek. Ezért 4 éve elkezdtem az álmaimért küzdeni. Sokszor egyszerre párhuzamosan négy helyen dolgoztam, hogy finanszírozzam a tanulmányaimat és az eszközeimet. Imádott kozmetikám ugyan beindult, de mindig van hová fejlődni, ezért a bevételemet többnyire visszaforgatom, így kimondhatatlanul nagy segítség nekem ez az Ösztöndíj.  A sminktetoválás már a kezdetek óta nagy álmom, viszont erőforrás híján nem engedhetném meg magamnak, hogy egy ilyen csúcs képzésen vegyek részt.

Az Ösztöndíjjal a kezemben most is elérzékenyülök, ha arra gondolok, hogy mennyire megérte az évek óta tartó kemény, napi 12-14-16 óra munka. Elérzékenyülök, ha eszembe jut, hogy ezért a tanfolyamért most nem kuporgattam, gyűjtögettem, hanem azért kaptam, mert Magyarország legjobb sminktetoválója és csapata úgy gondolta, hogy eddigi munkásságom alapján megérdemlem. Hatalmas kitüntetés és büszkeség számomra.

Sokat gondolkoztam azon, hogy mit is kezdhetnék ezzel az ösztöndíjjal, hogyan adhatnék ebből én is tovább valamit. Végül arra jutottam, hogy az ösztöndíjam értékét feláldozom arra, hogy betegségtől szenvedő embereknek adjam vissza a szépségüket, méltóságukat. Számomra így lesz kerek egész ez a tündérmese.”

Viola

 „Erdélyi Viola vagyok, kozmetikus és sminkes. Mindig is foglalkoztatott az a kérdés, hogy hogyan tudnám a vendégeimet, nemcsak átmenetileg, hanem tartósan is szebbé varázsolni. Tavaly novemberben megérkezett az isteni szikra az Arcművész Ösztöndíj pályázatra való felhívás képében.

A jelentkezésemet elfogadták majd idő közben többször is tájékoztattak a verseny állásáról. Időről-időre nagy örömömre azt a visszajelzést kaptam, hogy még versenyben vagyok, és türelmetlenül vártam az eredményt!  A száz elfogadott jelentkezőből végül tíz esélyes jelöltet hívtak be személyes elbeszélgetésre, megmérettetésre, közöttük engem is. Már azt is sikernek könyveltem el, hogy találkozhatok Alexandrával és a számos jelentkezőből esélyes vagyok az ösztöndíj elnyerésére. 

A személyes megmérettetésen nagyon ott kellett lennem mentálisan, minden egyes kérdésnél úgy éreztem az az egyetlen esélyem, hogy meggyőzzem a felvételiztetőket. Nagyon kellett koncentrálnom, hogy izgalmamban nehogy össze-vissza beszéljek. Mindenre kiterjedő kiválasztási folyamat volt, személyiségre, kommunikációs képességre fókuszáló interjúval és készségfelméréssel. Most már bevallhatom, hogy vért izzadtam, de meglett az eredménye, mert pár nap múlva olyan dolog történt, amit álmodni sem mertem: GRATULÁLTAK!  Nekem…még most sem tudom elhinni, de szerencsére itt díszeleg bizonyítékul a csodaszép bekeretezett Arcművész Ösztöndíjam, az enyém. J

Boldogság és büszkeség tölt el, hogy egy igazi példaképtől, Alexandrától tanulhatok. Óriási lelkesedéssel indulok neki a képzésnek, és alig várom, hogy mindenről beszámolhassak. Köszönöm Patkós Alexandrának és csapatának a hozzám fűzött bizalmat és azt, hogy egy ilyen kivételes lehetőséget biztosítanak számomra.”