sminktetováló_ösztöndíj

A szemhéj modul után a szálazott szemöldökön a sor. Már az első elméleti napon rájöttem, hogy ez nem lesz egyszerű! Ahhoz, hogy a betetovált szálak eredetinek tűnjenek, nem csak komoly elméleti szálrendezési ismeret, de megfelelő kézügyesség és rengeteg gyakorlás is szükséges! Megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy tényleg a szálas szemöldöktetoválás a legnehezebb technika ebben a szakmában. Bár Alexandra mellett úgy tűnik, mintha bárki meg tudná tanulni! Végtelen türelmével, a szakma iránti alázatával, magabiztos tudásával a legjobbat hozza ki a tanulókból.

Az elméleti ismereteket követően rögtön három előrajzolási módszerrel is megterveztük egymás szemöldökét a többi tanulóval. Már a tervezés sem piskóta, hiszen megannyi dolgot figyelembe kell venni, mint az arc- és fejforma, a hajszín, a bőrtónus vagy a vendég igénye, stílusa.

Amit Alexandra elmondott az elméleti részen, az betűről-betűre ugyanúgy történt a bemutató napon a gyakorlatban is. Olyan játszi könnyedséggel csinálta, mintha csak meginna egy pohár vizet, öröm volt nézni. Az eredmény Arcművészhez méltó lett és a vendég is majd kiugrott a bőréből örömében.

Legközelebb rajtam volt a sor, hogy élőben tetováljak. Izgultam, mert a szemöldök az arc legmeghatározóbb része, nagyon sokat lehet vele javítani a megjelenésen, de éppúgy el is  lehet rontani. 

Mivel Szandra a lelkemre kötötte, hogy minden nap gyakoroljak, zsibbadásig tetováltam papíron és gumilapon az éles bevetés előtt.

A gyakorlati napon minden tanuló 2 ÉLŐ MODELLEN is elkészítette a megtanult tetoválást, Alexandránál ez a tananyag része, elképzelésem sincs, hogyan lehet elsajátítani a technikákat több igazi modellen való gyakorlás nélkül. Vagyis van elképzelésem, mert korábban már megpróbáltam: SEHOGY!

sminktetováló_oktatás1
sminktetováló_oktatás

Minden modell esetében egy órán keresztül terveztük a hozzájuk leginkább illő formát, kezdek ráérezni az ízére, bámulatos, hogy mit lehet kihozni egy arcból, csak a szemöldök megváltoztatásával. Majd a tökéletes terv után, a színt is kiválasztottuk, a természetes szemöldökszínhez, hajszínhez, bőrtípushoz, tónushoz és a stílushoz is legjobban passzolót. 

A tetoválás közben nemcsak én, hanem a modelljeim is nagy biztonságban érezték magukat, mert Alexanszandra az összes mozdulatomat árgus szemekkel figyelte, és ha bármiben bizonytalan voltam, rögvest a segítségemre sietett. Lépésről-lépésre úgy csináltam mindent, ahogy az elméleti oktatáson átvettük, hogy véletlenül se ejtsek hibát, hisz az komoly következményekkel járhat szegény modellre nézve.

Egyre magabiztosabb lettem, az elkészült minkákkal is elégedett vagyok és a vendégek is szinte minden nap írnak, hogy mennyire örülnek, amiért elszegődtek hozzám modellnek, mert fantasztikus lett a szemöldökük és a környezetük is csak dícséri. Ez a lényeg, nemde?