Puzder Betti a 2022-es Arcművész Ösztöndíj nyertese a korrekciós nappal a szemhéj modul végére ért.

Egyedülálló módszer a vendégkommunikáció elsajátítására

Eltelt 6 hét és ma végre megláthattam az első tetoválásaim gyógyult állapotát, bár idő közben is figyelemmel kísértem a gyógyulási folyamatot. Nagyon jó módszer a felkészüléshez végig követni a sminktetoválások változását. A modelljeim rendszeresen beszámoltak az állapotukról és fotókat is küldtek, ami rendkívül tanulságos volt és nagy szerepe van a vendégekkel való helyes kommunikáció elsajátításában. Ezzel a módszerrel a gyakorlatban is megtanulom, hogy mik a vendégek félelmei, milyen kérdésekre számítsak, és hogyan nyugtassam meg őket, amikor valami számukra félelmetes dolgot érzékelnek a tetoválásukkal kapcsolatban. Ez is annak a „kirakósnak” az egyik apró részlete, amitől olyan kiemelkedő az Alexandra Academy oktatási protokollja.

A felbátorodott vendégek sem tudtak meglepni

A korrekciós napon büszkén állapítottam meg, hogy mindkét általam készített szemhéj tetoválás szépen megmaradt a bőrben, nagyon tetszett a viselőiknek, ráadásul az egyikük ezalatt a pár hét alatt fel is bátorodott és arra kért, hogy vastagítsunk a tusvonalán. 

Ez egyáltalán nem lepett, mert korábban az oktatáson elhangzott, hogy nagyon gyakori, hogy a vendégek egyre bátrabbak és bátrabbak lesznek, sokszor erősebb színt vagy vastagabb tetoválást szeretnének az idő elteltével. Mindkét modellen elvégeztem a javításokat, így a korrekcióban is felügyelet mellett szereztem tapasztalatot, ami egy újabb lépés a szakmai magabiztosság felé. Az önbizalmamnak pedig az adott egy löketet, hogy már a legelső munkáimból is szereztem ajánlásokat, ami a legerősebb és leggazdaságosabb forrása a vendégszerzésnek. Ennek napnak az is nagy előnye volt, hogy nemcsak a saját munkáimat láttam gyógyultan, hanem a többiekét is szemügyre tudtam venni és közösen kielemezni az oktatók segítségével.

Hivatalosan is sminktetováló lettem

Ezzel a szemhéj modul véget ért, megtanultuk az elméletet, begyakoroltuk a mozdulatokat, végig néztünk egy tetoválást élőben testközelből, elkészítettünk 2 munkát oktatói felügyelet mellett, majd a gyógyulási idő letelte után ezek korrekcióját is megcsináltuk. Ez az oktatás nekem tökéletesen kerek egész volt, bár megkérdezték, de nem tudtam olyat mondani, amitől még jobb lehetne. 

Végül a kezembe foghattam az első oklevelemet és hivatalosan is elkezdődött a sminktetováló pályafutásom.