Az ajaksatír modul is elstartolt a szemhéj és a szemöldök modulok után. Puzder Betti a 2022-es Arcművész Ösztöndíj nyertese, 5-6 hónap alatt mindhárom terület tetoválását alaposan elsajátítja az Alexandra Academy jóvoltából.

Valami megváltozott bennem…

Amikor az Arcművész Ösztöndíj utolsó fordulóján voltam, Alexandra megkérdezte tőlem, hogy melyik modult várom a legjobban. Akkor azt feleltem, hogy a szemöldököt, hisz a munkám során ezzel foglalkoztam a legtöbbet, sok vendégem szemöldök stylingra érkezett hozzám. Ez mára megváltozott bennem és az első helyet az ajaksatír vette át. Nagyon izgalmasnak találom azt, hogy rengeteg szín közül választhatok, figyelembe tudom venni a vendég karakterét, ajkának színét, azt, hogy hideg vagy meleg tónusú, és természetesen azt is, hogy mik az igényei. Hogy a rengeteg gyönyörű színt még keverhetem is, az csak hab a tortán. Úgy érzem, sokkal nagyobb a szabadság az ajaknál, mint a szemöldöknél, ahol csak a barna árnyalataival játszhatok. Alig várom, hogy végre kipróbálhassam magam ebben is és láthassam azt, hogy milyenek beépülve a pigmentek.

A szín és a forma

Az első ajak gyakorlati napon az ismétlés után kikentük az ajaktetováláshoz használható színeket, megbeszéltük a tulajdonságaikat, azt, hogy melyik milyen típusba sorolható be. Ezután egymás száját rajzoltuk elő, amiben Julcsi segített, tippeket adott és ellenőrizte a munkánkat, dicsért, bátorított. Számomra nagy meglepetés volt, hogy mennyire nehéz a két oldalt szimmetrikusra rajzolni. Főleg amiatt, mert nem elég, ha csukott helyzetben tökéletes, nyitva, mosolygáskor és beszéd közben is annak kell lennie. Figyelembe kell venni az aktuális trendet és kijavítani a vendég ajkának esetleges hibáit. Julcsi nagyon sokat segített, tökéletesen megfogalmazta, hogy min kell javítanom, mik a hibáim, és így a végeredménnyel is elégedett tudtam lenni.

Először gumilapra

Jött a szokásos gumilapon való gyakorlás, amiben már azt hiszed rutinos vagy, hiszen nem csak gumilapon, de más modellen is tetováltál más területet, szóval kisujjból megy…legalábbis ezt hiszedsmile Most egységes feladatot kaptunk, hisz mindenki tetovált már, így Julcsi bemutatója után nekünk kellett egy ajak formát szép átmenetesre tetoválni. Ez sokkal nehezebbnek bizonyult, mint elsőre gondoltam. Nagyon fontos a megfelelő technika, amit be kell gyakorolni, szóval most sem maradhat el az otthoni gyakorlás, hogy majd élő modellen is megabiztosan tudjak dolgozni.

A következő lépés az élő modelles bemutatót lesz, ahol majd el tudom lesni, hogyan csinálják a profiksmile