Puzder Betti az Arcművész Ösztöndíj keretein belül végzi az Alexandra Academy 3 modulos sminktetováló alapképzését és most tart a Soft Powder szemöldök modulnál.

Mellékesnek tűnnek, de nélkülük nem lehet 100 %-os a munka

A Soft Powder modul részeként Alexandra tartotta nekünk az élő bemutatót. Azon túl, hogy a tőle megszokott módon, játszi könnyedséggel tökéleteset alkotott, a lehető legtermésztesebb módon, szinte észrevétlenül tanított meg nekünk olyan mellékesnek tűnő dolgokat, amik nélkül nem lehet 100%-os a munka. Ilyenek a tetoválást megelőző lépések, az előzetes fotózás jelentősége, a precíz előrajzolás, a vendéggel való helyes kommunikáció.

Miközben dolgozott a vendégen, olyan felbecsülhetetlen értékű praktikákat osztott meg velünk, amire magunktól bizonyos, hogy csak évek múltán jöttünk volna rá. Támpontjaival gyorsítósávra helyezett minket.

A forma kialakításának mesteri szempontjai

Az előrajzolásnál nem csak a szabvány kimérést alkalmazta, hanem az arany középúton haladt. A cél az volt, hogy a forma minél modernebb és minél inkább a tökéletes arányoknak megfelelő legyen, és mégis a lehető legtöbb saját szőrszálat foglalja magába a rajz, hiszen így lesz a legtermészetesebb a végeredmény.

A tetoválás kivitelezése is egy igazi élmény volt, ámulattal figyeltük minden egyes mozdulatát és igyekeztünk minden képkockát rögzíteni az agyunkban, mint egy videó felvételt, mert egyszerinek és megismételhetetlennek tűnt, de csak a mi számunkra, hisz nála ez a minden napos teljesítmény😊

Egy idősebb, egy fiatalabb..

A következő gyakorlati napon már mi magunk készítettük el 2 modellünk szemöldöktetoválását. Különleges tapasztalat volt számomra, hogy két különböző korosztályon tudtam dolgozni így egyrészt megtapasztalhattam a különböző bőrtípusok miatt adódó eltéréseket, valamint a korosztályonkénti elvárásokat, számukra előnyös stílusokat.

Távol álltak egymástól

Két teljesen különböző stílusú szemöldököt készítettem el:

  • A barátnőmnek kellően sok szőre volt, így neki csak szimmetriába hoztam a két oldalt, majd a hajához passzoló színnel a gyógyulás után finom árnyékot adó tetoválást készítettem.
  • A második modellem szemöldöke nagyobb kihívást jelentett, mert kevés szőre volt és a két oldal között nagy eltérés volt függőlegesen. Itt az előrajzolásnál nem voltak elegek az eddigi szemöldök stylist tapasztalataim és nagyon nagy hasznát vettem a tanfolyamon tanultaknak. Az első munkámhoz képest egy vékonyabb, de kevésbé lágy tetoválást készítettem neki, amivel nagyon elégedett volt.

A munka során végig Klaudia volt velem, képletesen és néha fizikailag is fogta a kezemet, minden buta kérdésemre türelmesen válaszolt. Kifejezetten örülök annak, hogy az oktató stáb több szakemberből áll, így mindegyikük kiforrott technikájából is magunkba szívhatunk egy-egy cseppet.