Puzder Bettit, a 2022-es Patkós Alexandra Arcművész Ösztöndíj nyertesét kérdeztük:

Miért pályáztál az Arcművész Ösztöndíjra?

A kozmetikus szakmában a szemöldök formatervezés az, amit a legnagyobb élvezettel csinálok, ez a kedvenc területem és ezt a munkát szeretném tartóssá tenni a vendégeken, innen ered a vágy a sminktetováló szakma iránt. Amikor szembe jött velem a lehetőség, hogy mindezt ösztöndíjjal és egy olyan neves szakembertől sajátíthatom el, mint amilyen Alexandra, nem volt kérdés, hogy jelentkezem.

Hogyan álltál az Ösztöndíjhoz? Mennyi esélyt tulajdonítottál magadnak?

Őszintén? Nem sokat. Már csak azért sem, mert izgalmamban nem tudtam a legjobb formámat hozni,  de inkább onnan közelítettem meg a dolgot, hogy milyen jó alkalom ez a tanulásra, fejlődésre és nem keseredek el, ha nem jutok tovább. Hiszem, hogy ezt az alázatos hozzáállást jutalmazta meg az univerzum és persze Alexandra 😊. Életem legértékesebb telefonhívása volt, amikor karácsony előtt felhívott, hogy gratuláljon és üdvözöljön a sminktetoválók körében. Eufórikus állapotba kerültem, gondolatban már átszerveztem az egész életemet, közismert tetováló lettem, elégedett vendégek hadával megnyitottam a jól menő szalonomat, megláttam a hivatásomat. Bízom benne, hogy nincs ez olyan messze a valóságtól és csak idő kérdése.

Most, hogy a távlati terveidet már ismerjük, azt kérdezem, hogy mire számítasz a közeljövőben?

Nem hiszem, hogy könnyű lesz, biztos vért fogok izzadni, de annak alapján, amit Alexandráról és az oktatási módszereiről hallottam, abban is biztos vagyok, hogy át fog segíteni a nehezén. Tudom, hogy sokan tanulnak tetoválást, és később nem boldogulnak vele, mert nem tudnak olyan munkát végezni, amilyet szeretnének, csalódik a szakember és csalódik a vendég, ezért nem mindegy milyen oktatásban részesülünk. Azt is tudom, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy 1 M Ft-os képzést, nekem óriási szerencsém volt, amiért örökké hálás leszek. Szóval arra számítok, hogy Alexandra támogató szárnyai alatt elsajátítok egy olyan alapkészséget, amivel sikeres lesz az elindulásom.