A szemöldök modul első gyakorlati napján begyakoroltuk a színválasztást és az előrajzolást, majd gumilapon végeztünk tetováló mozdulatokat, hogy ezzel is megalapozzuk az élő modellen való munkát. – Puzder Betti a 2022-es Arcművész Ösztöndíj nyertese

Nem rohanunk

Elméletben már mindent tudunk a szemöldöktetoválásról 😊 és végre elérkeztünk a tettek mezejéhez is. De nem rohanunk, mielőtt nekifogtunk a munkának átismételtük az elméletet és feltehettük a kérdéseinket. Nagyon megnyugtató, hogy tényleg mindenre szánnak időt az oktatók és hatalmas türelemmel, kedvességgel válaszolnak MINDEN kérdésre, figyelnek arra, hogy mindenkinek egyértelmű legyen az elméleti tananyag. Sokszor átvesszük a legfontosabb részeket, hogy megfelelően rögzüljenek.

Csodaeszközök és módszerek

Az ismétlés után kimértük egymás szemöldökét közösen, különböző technikákat használva, figyelembe véve az arc szerkezetét, a modell karakterét és igényeit. Nagyon hasznos eszközök használatát sajátíthattunk el, mint a szemöldök tervező matrica, a mérőfonál és a vonalzó, melyek nagyon megkönnyítik a tervezés folyamatát, a szimmetria kialakítását. Kezdőként ez nagy segítség, jó, hogy már a kezdetekkor sikerélményünk van, megismerhetjük ezeket a segédeszközöket, és majd a munka során bátran tudjuk használni őket, ha szükséges. Tetszik, hogy nem csak simán megmutatják, hogyan kell csinálni, hanem a módszerek helyes használatát is el tudjuk sajátítani, aminek az ismeretében végül ki tudjuk alakítani a számunkra kényelmes és eredményes munkafolyamatokat.

Ismerjük meg egyesével a pigment színeket – kinek melyik szín és miért

A leglátványosabb rész az volt, amikor kikentük az összes szemöldökhöz használható pigmentet egy lapra és egyesével elemeztük őket, megbeszéltük, melyik vendégre mit érdemes használni és miért. Különböző keverési arányokat is megnéztünk, majd párba álltunk és egy alapos kikérdezés után kiválasztottuk egymásnak a megfelelő színt. Különösen fontos a tetoválás folyamatában a színválasztás, nagyon hasznos az, hogy az Alexandra Academyn erre ekkora hangsúlyt fektetnek.

A színelmélet után Dorina megmutatta, hogy ő hogyan tetovál gumilapra, mi az, amire figyelnünk kell, hogyan dolgozzunk a helyes technikával, majd mi is kaptunk feladatot, mindenki ahhoz mérten, hogy tetovált-e már korábban. Ehhez minden eszköz biztosítva van, de akár saját gépet is használhatunk, hogy gyakoroljuk annak kezelését.

Összefoglalva, az első gyakorlati nap a lehető legalaposabb felkészülés volt az élő modellen való munkára, kedves leendő modelljeim, most már biztonságban vagytok😊