Amikor először beszélgettem Alexandrával, megkérdezte melyik terület tetoválásától tartok a leginkább, amire én rögtön rávágtam, hogy a szemhéjtól. Ezzel a félelemmel vágtam neki immáron a harmadik modul elsajátításának.

Attól tartottam, hogy kellemetlen érzést okozok a vendégnek, rettegtem attól, hogy mennyire fog fájni nekik, ha nem érzek rá a helyes feszítési technikára, a szem mégis csak egy nagyon érzékeny terület.

2 dolog volt, ami átsegített ezen a félelmemen: az egyik, hogy ennek a technikának az elsajátítását már 2 másik technika ismeretével a tarsolyban kezdtem, így volt már annyi magabiztosságom, hogy higgyek magamban és bátran nekivágjak. A másik segítség pedig az volt, ahogyan a modelljeim tartották bennem a lelket. Arra bátorítok mindenkit, hogy elsőre olyan modellt válasszon, aki közel áll hozzá, nekem édesanyám és a nagynéném voltak a támogatóim mikor átestem a tűzkeresztségen és először érintettem a tűt élő bőrhöz. Mire a szemhéjhoz értünk már ők is gyakorlottak voltak, nem érte őket meglepetés, hiszen már tudták hogy milyen a tetoválás érzése. Az a tudat, hogy a modell ismer és bízik benned levesz egy nagy terhet a válladról és teljes figyelmeddel a technikára tudsz koncentrálni.

Mindehhez hozzájárult Alexandra biztatása és Dorina megnyugtató figyelme a képzés alatt. Annak ellenére, hogy a szemhéj modul volt számomra a legnehezebb és nem lettünk barátok, képes vagyok bízni magamban, mert Alexandrától és az oktatóimtól minden képzeletet felülmúlóan alapos oktatást kaptam és olyan bevésődött tudással távozom, ami képessé tesz a magabiztos elindulásra.

Ezuton üzenem Alexandrának, hogy még találkozunk, mert abban biztos vagyok, hogy még tovább szeretnék tanulni tőle, ez ígéret, nem fenyegetés 🙂

Szeretnél Klapka Kata nyomdokaiba lépni és megnyerni egy 1 Millió Ft értékű sminktetováló ösztöndíjat?

Figyeld a híreket, mert hamarosan indul a jelentkezés a 3. Patkós Alexandra Arcművész Ösztöndíjra!